Черешите за Великден: Дилема между цена и вкус

chereshi

За сравнение, гръцките череши в Пловдив стигат до 45 лева за килограм, а в най-известния магазин в Лондон цената им е 165 паунда (377 лева).

Великден наближава, а с него и вечната дилема: агнешко или череши? За мнозина в Пловдив обаче, тази година изборът е още по-труден, поради високите цени на черешите.

Цените на ранните български череши в Пловдив варират между 15 и 25 лева за килограм, докато на пазара край село Цалапица, на 20 километра от града, те се продават за 8 лева. Разликата от производителя до търговеца на пазара в Пловдив е между 3 и 5 пъти, пише NOVA.

“Има череши, но цената е висока и хората избягват да купуват”, споделя Елена Писова, производител от Цалапица.

За сравнение, гръцките череши в Пловдив стигат до 45 лева за килограм, а в най-известния магазин в Лондон цената им е 165 паунда (377 лева).

Въпреки високите цени, някои хора в Пловдив предпочитат да си купят череши от местните производители, за да подкрепят родния бизнес. Други пък са решили да вземат радикални мерки и са си засадили череши пред блока.

Цените на черешите са само част от проблемите, с които се сблъскват потребителите в България. Високите цени на хранителните стоки са често срещан проблем, който засяга много хора.

Виж още:  11 години търсене без резултат: Гробницата на Клеопатра остава скрита

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *