Странните добавки за пица по света

pica

Пътешествие из необичайните вкусове.

Пицата е любимо ястие на мнозина по света, превърнала се в основна храна в безброй страни с безкрайни вариации, съобразени с всеки вкус. От класическите и вкусни до авантюристичните и направо странни, комбинациите са безброй.

Едно е сигурно – пицата не се страхува от експерименти! Ето някои от най-необичайните добавки за пица, които ще ви срещнат с нови вкусови хоризонти:

1. Пица с манго (Филипини): Сладък и солен вкус се съчетават в тази екзотична пица, гарнирана с манго, сирене и често бекон или шунка.

2. Пица с месо от северен елен (Финландия): За любителите на дивите вкусове, пицата с месо от северен елен е истинско приключение. Необичайната, но вкусна комбинация е посветена на финландската кухня.

3. Хавайска пица: Създадена от канадски готвач с гръцки произход, хавайската пица е обект на много спорове. Класическите доматен сос и сирене се съчетават с ананас и шунка/бекон, за да създадат сладко-солен вкус, който разделя пица-феновете на два лагера.

4. Пица с хайвер: Луксозната пица с хайвер се появява за първи път в Швеция през 60-те години, но добива популярност през 90-те, когато Гордън Рамзи я представя в своя лондонски ресторант.

5. Пица с броколи: Необичана от мнозина, пицата с броколи е особено популярна в Бразилия. Доматеният сос, сиренето и броколите се съчетават за по-здравословен вариант, но със сигурност ще предизвика дискусии.

6. Пица закуска: Започнете деня си с пица! Австралийската пица закуска е гарнирана с бекон, яйца и гъби, за да ви зареди с енергия за целия ден.

7. Пица с пиле на барбекю: Класика от САЩ, пицата с пиле на барбекю е любима на мнозина. Пикантният сос барбекю, пилешкото месо и лукът са далеч от традиционната пица, но са сигурно вкусни.

Виж още:  Вашите неизползвани дни отпуск изгарят до края на годината

8. Пица със сардини: Силният вкус на сардините може да не е за всеки, но за любителите им е истинско удоволствие. Пицата със сардини се смята, че е с италиански произход.

9. Пица с Nutella: За десерт или просто за сладко изкушение, пицата с Nutella е истински гурме вариант. Италианският шоколадов лешников крем се съчетава с различни сладки добавки, като банани, ягоди или маршмелоу.

10. Шведска пица: Не е точно пица, но си заслужава да се спомене. Шведската пица е вид отворен сандвич, гарниран с доматен сос, сирене, аншоа и други съставки.

Това са само малка част от странните и необичайни добавки за пица, които можете да откриете по света. Не се страхувайте да експериментирате и да откриете нови любими вкусове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *