Само за хипохондрици: Пускат виртуален д-р Хаус, надминаващ очакванията

google

Med-Gemini, сравняван с виртуален д-р Хаус, е обучен да борави с комплексни клинични задачи.

Google и DeepMind обявиха пускането на Med-Gemini, революционен AI модел, който надминава очакванията в областта на медицинската диагностика. Med-Gemini, сравняван с виртуален д-р Хаус, е обучен да борави с комплексни клинични задачи, надминавайки конкурентите си, включително GPT-4.

Надхвърляйки индустриалните стандарти: Med-Gemini е първият модел, покриващ 14 индустриални стандарта, без да се бори с халюцинации и пристрастия – често срещани проблеми при подобни AI системи.

Висока точност и надеждност: Med-Gemini постига 91,1% точност на MedQA, един от най-доказаните тестове в сферата. Нещо повече, в 50% от случаите лекарите оценяват отговорите на Med-Gemini като равностойни или по-добри от тези на експерти.

Изчерпателни възможности: Системата е обучена да се справя с широк спектър от задачи, включително:

  • Обобщаване на медицински текстове
  • “Търсене на игла в купа сено” за информация в здравни досиета и бази данни
  • Анализ на медицински показатели, познания, клинични разсъждения, геномика, вълнови форми, изображения, здравни досиета и видеоклипове

Практически приложения: Google демонстрира потенциала на Med-Gemini с редица примери. В един от тях пациент изпраща изображение на кожна лезия, seeking diagnosis. Med-Gemini задава последващи въпроси, определя заболяването и предлага възможни лечения.

Med-Gemini е стъпка напред в медицината: Съчетавайки висока точност, надеждност и широк спектър от възможности, Med-Gemini има потенциала да революционизира начина, по който се диагностицират и лекуват заболявания.

За Google и DeepMind:

  • Google е водеща компания в областта на технологиите, чиято мисия е да организира информацията в света и да я направи достъпна и полезна за всички.
  • DeepMind е изследователска лаборатория, фокусирана върху разработването на безопасен AI, способен да решава сложни проблеми.
Виж още:  Google пуска версия на търсачката си, подкрепена от изкуствен интелект

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *