Бургас финалист в Balkan Business Awards

smart burgas

Smart Burgas дигитализира различни аспекти и услуги, свързани с градската среда

Партньорството между местната власт и бизнеса за стимулиране на местното икономическо развитие е сред ключовите приоритети на Европейския съюз, подчерта журито на 10-то юбилейно издание на Balkan Business Awards.

Форумът, организиран от Global Media, част от международната платформа за сътрудничество GLOBAL LEADERS, ще се проведе на 7 май 2024 г. в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia.

Бургас е финалист в категорията “Голяма община с принос в развитието на бизнеса”. Градът е първият в България, който обедини интегрирани интелигентни системи и градски решения в платформата Smart Burgas.

Smart Burgas дигитализира различни аспекти и услуги, свързани с градската среда, за да ги подобри, оптимизира контрола и предостави информация в реално време на местния бизнес, жителите и посетителите.

Платформата предлага:

  • Специален раздел за бизнеса: информация за свободни терени, статистически данни, визуализация на местните компании, данни за професионални гимназии и университети, обяви за свободните работни места.
  • Видеосигнали от обществени камери: информация за пътната обстановка, трафика, места в ремонт, паркинги, спорт, прогноза за времето, чистотата на въздуха, разделно събиране на отпадъци.
  • Удобни опции: плащане на местни данъци и такси, подаване на електронни заявления, сигнали за нередности.
  • Чатбот Smarty: отговори на често задавани въпроси, информация за услуги, събития, градски транспорт, синя и зелена зона, паркинги.
  • Директна връзка към дигиталната туристическа платформа GotoBurgas: информация, календар със събития, резервации за хотели, ресторанти, туристически обекти.
  • Вайбър канал Бургас: актуални събития, атракции и занимания в града.
  • Възможност за закупуване на ваучери за паркиране чрез URBO Parking.
  • Предстоящо: плащане с QR код, CityCard (вход за туристически обекти, бизнес, културни и спортни събития, паркиране, градски и вело транспорт).
Виж още:  Apple отваря Apple Pay за конкуренти, за да избегне глоба от ЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *