Безалкохолната бира завладява Германия: Производството скочи с 17%

bira 1

Тенденцията към безалкохолни напитки може да се обясни с променящите се потребителски навици.

Германските пивовари все по-активно залагат на безалкохолната бира. Според последните данни на Федералната статистическа служба “Дестатис”, производството на безалкохолна бира в страната през 2023 г. е нараснало с впечатляващите 17% спрямо предходната година, достигайки 556 милиона литра.

Това се дължи на нарастващото търсене от страна на спортисти, хора, водещи здравословен начин на живот и тези, които спазват диети.

Сравнението с 2013 г. показва още по-динамична картина – производството на безалкохолна бира се е удвоило през последните десет години. Паралелно с това, консумацията на алкохолна бира е намаляла с 14%, въпреки че все още доминира на пазара.

Тенденцията към безалкохолни напитки може да се обясни с променящите се потребителски навици. Все повече хора търсят по-здравословни алтернативи, а застаряването на населението също оказва влияние върху намаляването на средната консумация на алкохол на глава от населението.

Интересен факт е, че и бирените напитки, смесени с безалкохолни, също отбелязват ръст в производството, макар и по-слаб в сравнение с безалкохолната бира.

Виж още:  Германия и Турция спорят за статута на дюнера в ЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2