WhatsApp показва кой е онлайн наскоро, улеснявайки чата с “нежелани” контакти

whatsapp

Най-новата функция на приложението за съобщения позволява на потребителите да виждат кой от техните приятели е бил онлайн наскоро.

Всеки от нас има хора в списъка си с контакти, на които не обича да отговаря. Често игнорираме тези съобщения за известно време, преди да съберем смелост да им отговорим. Е, нова актуализация на WhatsApp може да затрудни това.

Най-новата функция на приложението за съобщения позволява на потребителите да виждат кой от техните приятели е бил онлайн наскоро.

WhatsApp се надява, че това ще насърчи хората да чатят повече. Според бета тестването, актуализацията ще показва списък с хора, които са били активни наскоро.

Целта на компанията е да стимулира изпращането на съобщения до хора, с които рядко се говори.

Новата функция е достъпна само в бета версиите на WhatsApp за iOS и Android, но се очаква да стане част от цялостния пакет през следващите седмици.

Важно е да се отбележи, че актуализацията не е задължителна. Потребителите, които предпочитат да се “скриват” от определени хора, могат да го правят и занапред.

WhatsApp ще покаже само “моментна снимка” на скорошната онлайн активност, а не изчерпателен списък на всички контакти, които са онлайн в момента.

“Тази функция предоставя на потребителите “моментна снимка” на скорошна онлайн активност, а не изчерпателен списък на всички текущи онлайн контакти”, заяви WABetaInfo.

Виж още:  Банките пак повишиха таксите за теглене и внасяне на пари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *