Кенгурута избягаха от чешки затвор: Едно все още е на свобода

kangaroo

Затворът в Йирице е уникален по рода си, тъй като освен кенгуру, там се отглеждат и други животни като зайци, лами и петли.

Две кенгуру, отглеждани в необичаен затвор за животни в чешкия град Йирице, успяха да избягат, прокопавайки си тунел. Инцидентът, подобен на филмов сюжет, предизвика истинско объркване и изненада сред местните жители.

Едно от бегълците скоро се върнало в затвора, но другото все още се укрива в околностите на Прага. Служителите на затвора предупреждават, че животното може да бъде опасно и призовават гражданите да не се опитват да го хванат самостоятелно, а да уведомят веднага полицията.

Затворът в Йирице е уникален по рода си, тъй като освен кенгуру, там се отглеждат и други животни като зайци, лами и петли.

Целта на този необичаен подход е да помогне на затворниците, които са към края на присъдите си, да придобият умения за работа със животни и да се подготвят за живота след излизането от затвора. Освен това, контактът с животните има благоприятен ефект върху психичното здраве на лишените от свобода.

Случаят с избягалите кенгуру напомня за друг необичаен инцидент, станал наскоро. Пингвин беше забелязан да се наслаждава на необичайната за него среда на Черно море, след като успя да избяга от частен зоопарк в руския град Сочи.

Виж още:  Кралска чест за редки златни кози от Гърнси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1