Смартфоните с изкуствен интелект (ИИ) са на прага на масово разпространение

smartphone ai

Експертите от IDC обясняват, че появата на смартфони с генеративна поддръжка на ИИ е неизбежна и те ще преобразят пазара.

Според последните данни от International Data Corporation (IDC), глобалните доставки на устройства, поддържащи генеративен ИИ, ще отбележат впечатляващ ръст от 4,6 пъти през 2024 г., достигайки 234,2 милиона бройки.

Това означава, че почти един от всеки пет продадени смартфона ще разполага с тази иновативна технология.

През следващите години се очаква темпът на растеж да се запази, като до 2028 г. се прогнозира доставките да надхвърлят 912 милиона устройства. Това се превежда в средногодишен темп на растеж от внушителните 78,4%.

Какво стои зад този бум? Експертите от IDC обясняват, че появата на смартфони с генеративна поддръжка на ИИ е неизбежна и те ще преобразят пазара. Първоначално растежът ще бъде фокусиран върху флагманските модели, но с течение на времето технологията ще се разпространи и в средния ценови сегмент, благодарение на засилената конкуренция между производителите.

Какви са ползите от смартфоните с ИИ? Тези устройства ще позволяват на потребителите да създават текстове, изображения и други видове съдържание по-лесно и бързо от всякога. Освен това, ИИ ще може да персонализира потребителското изживяване, като предлага по-релевантни предложения и препоръки.

Виж още:  Google тества AI система за борба с кражби на смартфони в Бразилия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1