Трип.ком пуска безплатни полудневни турове за транзитно преминаващи чужденци

Китайската онлайн туристическа агенция “Трип.ком” (Trip.com) организира от средата на април полудневни турове из Шанхай за транзитно преминаващите чужденци през летището на града. Инициативата е наречена “Шанхай експрес” и цели да стимулира туризма в мегаполиса.

Туровете, които продължават 4-5 часа, предлагат безплатен транспорт, водачи и интернет. Туристите имат възможност да посетят емблематични забележителности като крайбрежната зона “Бунд” (Вайтан), градините Ю и други, както и да се запознаят с историята, културата и кухнята на Шанхай.

От началото на услугата на 15 април от нея са се възползвали много чуждестранни туристи. Около 80% от тях са били от Европа, а 20% – от Югоизточна Азия.

“Много сме впечатлени от Шанхай експрес”, споделят пред Синхуа Артемий и Анна Некрасови от Русия, след като обиколили града в неделя. “Мислим в бъдеще да направим специално пътуване до Китай.”

“Тези турове ще помогнат все повече чуждестранни туристи да научат повече за Шанхай и ще ‘посеят’ в техните глави идеята да посетят специално източния китайски град”, коментира Чжан Чънцзие, маркетинг директор в “Трип.ком”.

Според официални данни през първото тримесечие на годината Шанхай е посрещнал над 1,27 милиона туристи, или с 250% повече от същия период на миналата година. “Шанхай експрес” е поредната стъпка в усилията на града да се утвърди като водеща туристическа дестинация в Азия.

Допълнителна информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *