Си Ен Ен планира да пусне нова платена стрийминг услуга и да съкрати около 100 работни места

Снимка: БГНЕС

Си Ен Ен се впуска в стрийминг война и съкращава служители, за да се бори с падащите рейтинги

Си Ен Ен планира да пусне нова платена стрийминг услуга и да съкрати около 100 работни места, в ход за справяне с намаляващите приходи от кабелна телевизия и засилване на конкуренцията в дигиталното пространство.

Новата стрийминг услуга, наречена “трябва да знам”, ще предложи новини, анализи и контекст в “завладяващи формати и преживявания”. Тя ще бъде последвана от платени предложения “искам да използвам”, фокусирани върху лайфстайл журналистиката.

Съкращенията ще засегнат три отделни редакции за събиране на новини, които ще бъдат обединени в една организация. Очаква се общо 100 работни места да бъдат премахнати от 3500-членната глобална работна сила на Си Ен Ен.

Ходът е отговор на низходящите рейтинги на Си Ен Ен, които изостават от тези на конкурентите Фокс Нюз и MSNBC. Мрежата се надява, че новата стрийминг услуга ще й помогне да привлече по-млада аудитория и да диверсифицира приходите си.

Си Ен Ен не е първата медия, която се обръща към стрийминг, за да оцелее. CNN+ на WarnerMedia, краткотрайна стрийминг услуга, беше пусната през 2022 г., но бързо затворена поради сливането на WarnerMedia с Discovery.

Остава да се види дали новата стрийминг услуга на Си Ен Ен ще бъде успешна. Мрежата ще се изправи пред силна конкуренция от утвърдени играчи като Netflix, Hulu и Disney+.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *