Подобрения на камерата за Galaxy S24 Ultra идват през август с One UI 6.1.1

Твърди се, че това е най-голямата актуализация за Galaxy S24 Ultra от пускането му и ще включва множество подобрения, свързани с камерата.

Камерата на Samsung Galaxy S24 Ultra страда от проблеми от самото си пускане, а въпреки че пуснаха няколко по-малки обновления, според надеждния информатор Ice Universe предстои основна корекция.

В последната си публикация в X (бивш Twitter) той разкри, че Samsung в момента тества голяма софтуерна актуализация под формата на One UI 6.1.1, специално фокусирана върху решаването на тези проблеми с камерата.

Твърди се, че това е най-голямата актуализация за Galaxy S24 Ultra от пускането му и ще включва множество подобрения, свързани с камерата.

Ice Universe в X (бивш Twitter) предполага, че актуализацията ще излезе през юли, което съвпада с пускането на сгъваемите телефони Galaxy Z Flip 6 и Z Fold 6.

Въпреки това, по-късна публикация на Ice Universe във Weibo с думите „потвърдена новина“ казва, че Samsung ще пусне актуализацията One UI 6.1.1 за S24 Ultra през август.

Потребителите на Galaxy S24 Ultra съобщават за различни проблеми с камерата (според SamMobiles), включително прекомерен шум в областите на небето при слаба осветеност, райета в небесните части на снимките, преекспониране в определени секции на кадъра и ефект на маслена живопис при високи нива на зуум (10x и повече).

Записите на видео при слаба осветеност също са проблем за някои потребители, като се съобщава за значително зърнестост и шум. Дали този конкретен проблем ще бъде решен от предстоящата актуализация, остава неясно.

Важно е да се отбележи, че Samsung обикновено не пуска актуализации с точкови ревизии (като One UI 6.1.1) за телефоните си, които не са сгъваеми.

Следователно, потребителите на Galaxy S24 Ultra, които търсят подобрения на камерата, трябва да се съсредоточат върху предстоящата актуализация на защитата през юли, която може да проправи пътя за по-голямата актуализация, фокусирана върху камерата през август.

Тъй като официалната информация от Samsung все още е ограничена, потребителите ще трябва да изчакат следващите съобщения през идните седмици, за да получат по-ясна представа за точните подобрения и официалната дата на пускане на актуализацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *