Кръчмите в Обединеното кралство мамят клиентите си, сервирайки им по-малко бира и вино

Това означава, че средностатистическият пияч на бира губи около 88,40 лири годишно, а пиячът на вино – около 114,40 лири годишно.

Повече от две трети от пинтите бира и чашите вино, които се наливат в пъбовете и баровете в Обединеното кралство, съдържат по-малко напитка, отколкото би трябвало, според ново проучване.

Докладът на Института за търговски стандарти (CTSI) установи, че 70% от бирата и виното, взети на проби в цялата страна, са с недостатъчно количество.

Това означава, че средностатистическият пияч на бира губи около 88,40 лири годишно, а пиячът на вино – около 114,40 лири годишно.

Trading Standards призова кръчмите и баровете да се уверят, че измерват правилно напитките си.

Изследването се провежда в момент, когато цените на алкохолните напитки се покачват бързо през последните няколко години.

Данните на Службата за национална статистика показват, че цените на алкохола са се увеличили с 6,1% през последната година.

Въпреки това, тъй като инфлацията напоследък се забави, през последния месец те са се увеличили само с 0,3%.

Депутатът от лейбъристката партия Джес Филипс заяви, че продължаващата криза с разходите за живот означава, че сервирането на къси мерки „добавя обида към обидата“.

„Не е лесно да си позволиш да излезеш на по питие и трябва да получиш това, за което плащаш“, добави тя.

CTSI установи, че ако бирата се измерва късо, тя е средно с 4% по-малко от пълната пинта, докато при виното тя е средно с 5% по-малко от стандартната чаша от 175 милилитра (мл.).

Потребителската организация заяви, че сред 137-те напитки, които е взела на проби в 77 кръчми и барове, най-много напитки са купени в Уолсол, в Уест Мидландс, където са били с 15% по-малко пълни, или 26 мл.

Голям недостиг е установен и в Белфаст и Хаверинг в Източен Лондон.

Дънкан Стивънсън, говорител на CTSI, заяви, че няма да посочи отделни заведения или вериги, за които е установила, че са наливали недостатъчно напитки, „защото не искаме да го правим“.

Джон Хериман, главен изпълнителен директор на CTSI, заяви, че организацията „призовава сектора на хотелиерството да гарантира, че потребителите получават стойност за парите си, като се увери, че измерва правилно напитките, които сервира на клиентите си“.

Но Ема МакКларкин, главен изпълнителен директор на браншовата организация Британска асоциация за бира и кръчми и бивш депутат от Консервативната партия, заяви пред в. Mirror, че собствениците на заведения „в никакъв случай не искат да бъдат обвинявани, че обслужват милионите клиенти, които с удоволствие посещават кръчмите в страната всяка седмица“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *