Google пуска версия на търсачката си, подкрепена от изкуствен интелект

AI Overviews е ясен знак, че Google е решен да използва изкуствен интелект, за да трансформира начина, по който хората търсят информация в интернет.

Google пусна нова версия на своята търсачка, която включва функции, подкрепени от изкуствен интелект (ИИ). Тази нова функция, наречена “AI Overviews”, е предназначена да осигури на потребителите по-изчерпателни и информативни резултати от търсенето.

AI Overviews използва машинно обучение, за да анализира съдържанието на уебсайтове и да генерира кратки резюмета на ключовите точки. Тези резюмета се показват под резултатите от търсенето, като дават на потребителите бърз преглед на това, което могат да очакват, ако кликнат върху даден сайт.

Google заяви, че AI Overviews все още е в процес на разработка, но компанията се надява, че новата функция ще направи търсенето на информация по-ефективно и полезно за потребителите.

Ето някои от ключовите характеристики на AI Overviews:

  • Кратки резюмета: AI Overviews предоставя кратки резюмета на ключовите точки от уебсайтове, което позволява на потребителите бързо да преценят дали сайтът е релевантен за техните нужди.
  • По-задълбочена информация: В допълнение към резюмета, AI Overviews може също така да предоставя по-задълбочена информация за даден сайт, като например прегледи на потребители, свързани статии и изображения.
  • Персонализирани резултати: AI Overviews може да се персонализира според интересите на потребителя, като му показва резюмета и информация, които са най-релевантни за него.

Пускането на AI Overviews е най-новият пример за това как Google използва изкуствен интелект, за да подобри своите продукти и услуги. Компанията вече използва ИИ в различни области, включително машинно превеждане, разпознаване на изображения и самоуправляващи се автомобили.

Остава да се види как AI Overviews ще бъде прието от потребителите. Някои хора може да оценят удобството от бързото получаване на резюмета на уебсайтове, докато други може да предпочитат да разглеждат сами резултатите от търсенето.

Въпреки това, пускането на AI Overviews е ясен знак, че Google е решен да използва изкуствен интелект, за да трансформира начина, по който хората търсят информация в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *