ТЕХНОЛОГИИ

Гърция въвежда паник бутон за тийнейджъри срещу нарастващата вълна от насилие

Новото приложение "Safe Youth" ще позволи на младежите между 12 и 18 години да сигнализират за случаи на насилие, докато властите засилват мерките срещу младежката престъпност.

С цел да се противодейства на тревожната тенденция на нарастващо насилие сред непълнолетните в Гърция, Министерството на защита на гражданите въвежда нова платформа, наречена “Safe Youth”.

Това приложение ще служи като своеобразен “паник бутон” за младежи на възраст между 12 и 18 години, позволявайки им бързо и лесно да сигнализират за случаи на насилие или малтретиране.

Цифрите говорят сами за себе си – през 2024 г. е регистрирано 46% увеличение на арестите на непълнолетни в сравнение с предходната година. Това тревожно развитие налага спешни мерки за защита на младите хора.

“Safe Youth” ще бъде достъпна не само за тиейнджърите, но и за техните родители. Платформата ще предоставя ценна информация и експертни съвети относно различните форми на насилие сред младежите, както и начини за предотвратяването му.

Паралелно с въвеждането на новото приложение, гръцките власти засилват и полицейските мерки срещу младежката престъпност. Оперативно се внедряват млади полицаи, предимно жени, които ще работят пряко с младежите и ще допринесат за изграждането на доверие между полицията и младото поколение.

Подобни новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button