Суперхрани за коса: Кои продукти ускоряват растежа на къдриците

kosa

В статия, публикувана от престижното списание “Glamour”, водещи дерматолози, диетолог и фризьор посочват конкретните храни, които подхранват космените фоликули и стимулират растежа.

Как да си отгледаме косата като от реклама?

Експерти от сферата на красотата и здравето разкриват тайната формула за по-бърз растеж на косата. В статия, публикувана от престижното списание “Glamour”, водещи дерматолози, диетолог и фризьор посочват конкретните храни, които подхранват космените фоликули и стимулират растежа.

Според експертите, богатата на протеини диета е от ключово значение за здрава и бързо растяща коса. Постното месо, бобовите култури и лещата са сред най-добрите източници на протеин, необходим за изграждането на нови косъмчета.

Минерали и витамини също играят важна роля за здравето на косата. Цинкът, който се съдържа в големи количества в стридите, спомага за укрепване на космените фоликули. Желязото, което се намира в зелените листни зеленчуци, като спанака, предотвратява косопада.

“Просто консумирането на повече спанак ще подобри значително здравето на косата ви и неимоверно ще ускори растежа”, твърди фризьорката Лорабет Кабът.

Здравословните мазнини също са от съществено значение за подхранването на косата. Авокадото, семената и ядките са богати на омега-3 мастни киселини, които овлажняват косата и я правят по-блестяща. Сьомгата, от своя страна, е отличен източник на протеини, витамини и минерали, които подпомагат растежа на косата.

“Сьомгата е отличен източник на омега мастни киселини и белтъчини, както и на витамини В и D и селен”, подчертава д-р Мърфи-Роуз.

Освен това, експертите препоръчват да включим в менюто си и пълнозърнести храни, цитрусови плодове, горски плодове и червени чушки. Тези храни са богати на антиоксиданти и витамини, които предпазват косата от увреждания и я правят по-силна.

“Колагенът е от съществено значение за структурата и растежа на косата, а витамин С е жизненоважен за производството на колаген”, обяснява д-р Хенри.

Виж още:  На 26 май 1986 Европейската общност (ЕО) приема за свое знаме син флаг с 12 златни звезди

Заключение: За да имаме здрава и красива коса, е важно да се храним балансирано и да включим в менюто си всички необходими хранителни вещества. Като следваме съветите на експертите, можем да ускорим растежа на косата и да подобрим нейното цялостно състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1