Google Maps може да ви отведе до рекламираните магазини според това, което слушате по радиото

google maps

Въпреки че идеята звучи много обещаващо, засега тя е само патент.

Google Maps може да се превърне в ваш личен шопинг асистент. Според ново подаден патент, приложението може да слуша радиото, докато шофирате, и да ви предлага отклонения към рекламирани магазини или заведения.

Как ще работи? Google Maps ще разпознава рекламите, излъчвани по радиото, и ще ги съпоставя със своята база данни. Ако чуе реклама за магазин, който се намира по маршрута ви, приложението ще ви предложи възможност за отклонение. За да не ви разсейва допълнително, гласовите инструкции ще бъдат ясни и навременни. Освен това, алтернативните маршрути ще бъдат визуално подчертани на картата.

Персонализирано преживяване. За да направи преживяването още по-интересно, Google планира да адаптира гласа на навигацията според рекламата. Това означава, че гласът може да промени темпото, тона или дори езика си, за да привлече вниманието ви. Същата технология може да се приложи и при слушане на музика или подкасти.

Все още е в начален етап. Въпреки че идеята звучи много обещаващо, засега тя е само патент. Google все още не е потвърдила дали ще я реализира. Но предвид детайлността на патента, е възможно в бъдеще да видим подобни функции в Google Maps.

Какво мислите за тази идея? Ще използвате ли Google Maps, за да откривате нови магазини и заведения благодарение на рекламите? Споделете вашето мнение в коментарите.

Виж още:  Дубай: Луксозният пазар на недвижими имоти процъфтява

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1