Париж 2024: Корейка с исторически рекорд в стрелбата с лък

olimpiada parizh

За първи път в олимпийската програма ще видим брейкденс, а част от плувните състезания ще се проведат в чистите води на река Сена.

Още преди официалното откриване на XXXIII Летни олимпийски игри в Париж, състезанията бяха белязани от историческо постижение.

Младата корейка Лим Си-хиеон постави нов световен рекорд в стрелбата с лък, демонстрирайки невероятна прецизност и сила.

В градините на Hotel des Invalides, 21-годишната състезателка записа резултат от 694 точки, подобрявайки с две точки досегашното върхово постижение на нейната сънародничка Кан Чае-юнг от 2019 година.

Това е само началото на едни незабравими Олимпийски игри в Париж. Откриващата церемония, която ще се проведе по протежението на река Сена, обещава грандиозно зрелище, събрало хиляди зрители.

За първи път в историята на Олимпиадата, спортистите ще преминат по вода, създавайки неповторимо впечатление.

Освен историческия рекорд и впечатляващата церемония, Париж 2024 ни обещава още много вълнуващи състезания.

За първи път в олимпийската програма ще видим брейкденс, а част от плувните състезания ще се проведат в чистите води на река Сена.

С над 10 000 спортисти от цял свят, борящи се за 329 комплекта медали, Париж 2024 със сигурност ще остане в историята като едни от най-запомнящите се Олимпийски игри.

Виж още:  Ново проучване хвърля светлина върху формирането на Слънчевата система

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *