ШАРЕНО

Извънземни спасиха Земята от ядрена война, твърди астронавт от Аполо 14

Хората от векове са пленени от безкрайните простори на Космоса и от въпроса дали съществува живот извън нашата планета. Манията по извънземните е обхватила всяка сфера на поп културата, макар че все още нямаме категорични доказателства за тяхното съществуване.

Онези, които вярват в интелигентни извънземни раси, често са етикетирани като “конспиратори” и са обект на подигравки. Но през последните години те получиха нова подкрепа, особено след разсекретяването на документи на Пентагона, касаещи феномена НЛО.

Сред онези, които публично говорят за “малките зелени човечета”, е и американският астронавт Едгар Мичъл – шестият човек, стъпил на Луната.

Мичъл е участник в мисията “Аполо 14” и прекарва 9 часа и 17 минути на естествения спътник на Земята. След пенсионирането си той говори открито за своите открития.

“Нямам никакво съмнение, че има живот извън Земята. Сигурен съм, че не сме сами”, казва той в интервю за Kerrang! през 2008 г.

Той заявява, че “извънземни са посещавали Земята и че правителствата са го прикривали”, съобщава LadBible.

Мичъл започва да изследва феномена НЛО през 1973 г., след като напуска НАСА. Скоро след това той основава изследователски център, фокусиран върху парапсихологията.

Най-смелото му твърдение е направено пред британския Mirror през 2015 г., когато той заявява, че “извънземните са предотвратили ядрен апокалипсис”.

“Моят опит в разговорите с хора ясно показа, че извънземните се опитват да ни предпазят от война с Русия и да помогнат за налагането на мир на Земята”, казва той.

Мичъл се фокусира върху военния полигон Уайт Сандс в Ню Мексико, където през 1945 г. е изпитана първата атомна бомба.

“Това беше полигон за изпитания на атомни оръжия и извънземните се интересуваха от това. Те искаха да знаят всичко за нашите военни възможности. Моите източници твърдят, че НЛО често летят и извеждат от строя нашите ракети”, казва той.

Някои експерти по НЛО оспорват грандиозните му твърдения, наричайки ги “фантазия и спекулации”.

Британските медии се свързват и с бившия служител на Министерството на отбраната Ник Поуп, който от десетилетия се занимава с тази тема.

“Едгар Мичъл е уважаван и искрен човек, когото имах удоволствието да познавам. Но, доколкото ми е известно, по-голямата част от неговата информация не идва от личен опит, а от разкази на други”, казва Поуп.

“Очевидно е, че Мичъл е имал достъп до висши представители на правителството, военните и разузнаването, но тъй като той – разбираемо – не разкрива източниците си, не можем да сме сигурни, че те са били честни с него или са имали достъп до класифицирана информация за НЛО”, добавя той.

Мичъл почина през 2016 г., ден преди 45-ата годишнина от мисията “Аполо 14”.

Подобни новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button