ТЕХНОЛОГИИ

Сензационно твърдение: Учени открили сигнал от извънземни цивилизации

Режисьор на документални филми твърди, че Breakthrough Listen е на път да потвърди контакт с извънземни

Саймън Холанд, известен режисьор на документални филми, твърди, че проектът Breakthrough Listen е на прага на историческо откритие.

Според него, учени, участващи в търсенето на извънземни сигнали, са засекли мистериозен сигнал, идващ от района на най-близката до нас звезда, Проксима Кентавър.

Това сензационно твърдение, базирано на информация от доверен източник в Breakthrough Listen, предизвика огромно вълнение в научните среди. Сигналът, обозначен като BLC-1, първоначално беше отхвърлен като земно смущение, но нови данни сочат, че произходът му може да е космически.

Холанд е убеден, че учените са на път да потвърдят, че BLC-1 е безспорно доказателство за съществуването на извънземна цивилизация. Очаква се официално съобщение по въпроса още през ноември тази година.

Проксима Кентавър, около която се намират няколко планети, включително потенциално обитаема, отдавна е в центъра на интереса на астрономите, търсещи извънземен живот. Откритието на сигнала BLC-1 допълнително подхранва надеждите за откриване на извънземни цивилизации в нашата галактика.

Забележка: Въпреки че твърденията на Саймън Холанд са интригуващи, е важно да се отбележи, че те все още не са потвърдени от официални научни източници. Научната общност ще очаква с нетърпение резултатите от задълбочените анализи на сигнала BLC-1, които се очаква да бъдат публикувани през ноември.

Подобни новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button