Ню Йорк обявява “революция на боклука” в борбата с плъховете

nyu jork

Първоначално контейнерите ще бъдат задължителни за всички сгради с до девет жилища.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви тази седмица “революция на боклука” в многомилионния град. Той представи нови стандартни черни контейнери за боклук с колелца, които ще заменят традиционните черни найлонови чували от средата на ноември.

Първоначално контейнерите ще бъдат задължителни за всички сгради с до девет жилища, които според Адамс генерират около 70 процента от общото количество отпадъци.

Това предизвика саркастични реакции в социалните мрежи, като някои коментираха, че Ню Йорк най-накрая открива контейнера за боклук през 2024 г.

Инициативата има сериозен повод: борбата с плъховете, които са сериозен проблем за града. Адамс описва настоящата ситуация като “огромен бюфет за плъховете” заради чувалите с боклук, разпръснати навсякъде.

Кметът обяви борбата с плъховете за основен приоритет, като миналата година дори назначи специална отговорничка по проблема, известна като “царицата на плъховете”.

Тази “революция на боклука” е част от по-широките усилия на градската управа да подобри хигиената и да намали популацията на гризачите в Ню Йорк.

Виж още:  Оранжев код за опасна жега в цялата страна! Температурите над 40 градуса до средата на следващата седмица!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *